Nieuws
14 november Workshop kerstballen blazen bij de LiS

De workshop kerstballen blazen voor dummies op zaterdag 11 november jl. was een groot succes. De deelnemers hebben hard gewerkt en zijn met prachtige creaties huiswaarts gegaan. Benieuwd of jij ook talent voor glasblazen hebt? Er zijn nog plaatsen beschikbaar in de workshops op 18 en 25 november aanstaande, geef je dus snel op!

Op zaterdag 18 en 25 november opent de LiS haar deuren voor het publiek. Niet om daar zo maar een beetje rond te kijken, maar om aan het werk gezet te worden. Met glasblazen wel te verstaan. Onder deskundige leiding kun je je eigen kerstboomballen blazen.

De school is uniek in Nederland en de machinerie voor glasbewerking zelfs uniek in Europa. En juist hier gaat het gebeuren. Spelen met glas. Dun glas. Puntje trekken, doorsnijden, dichtbranden, rechtdraaien enz. Wie geïnteresseerd is in techniek en dan met name de glasblaastechniek, kan het hart ophalen binnenkort. De school organiseert een speciale workshop kerstballen blazen voor ongeoefenden. En daar komt nogal wat bij kijken. Directeur Dick Harms: ‘We hebben de ‘spullen’ en know how in huis. En dat willen we niet alleen laten zien, we bieden ook de kans om er zelf mee te werken.’

Aan het eind van de workshop loop je dus, als alles goed gaat, naar buiten met een paar zelfgemaakte glazen Kerstballen van zeer hoge kwaliteit en krijg je ook een paar exemplaren mee die speciaal voor jou ‘voorgebakken’ zijn door onze specialisten.

De kosten bedragen € 100,-. Daarvoor krijg je al het benodigde materiaal, veiligheidsmiddelen, een set extra Kerstballen en speciale instructies van onze vakbekwame docenten. We verzorgen wat lekkers bij de koffie en een broodje tussen de middag.

Voor de workshop geldt dat ze doorgang vinden bij minimaal 5 deelnemers (het maximum aantal deelnemers is 15).

De workshops zijn van 10.00-15.00 uur. Het verdient aanbeveling om bijtijds, uiterlijk 09.45 uur, aanwezig te zijn zodat er optimaal van de tijd gebruik gemaakt kan worden.


Mail ons (info@lis.nl) voor een inschrijfformulier!

Vorig bericht 10 oktober Kerstballen blazen voor dummies