Aanmelden

Ontwikkel je technische talent op de Leidse instrumentmakers School

Ben je enthousiast geraakt en zie jij jezelf als een echte Lisser, meld je dan nu aan via ons aanmeldformulier.

De intakeprocedure

Na aanmelding word je uitgenodigd voor de intakeprocedure.
Deze bestaat onder andere uit het maken van een toets op het gebied van ruimtelijk inzicht en affiniteit met techniek en rekenvaardigheid. 
Gevolgd door een intakegesprek met twee leden van het intaketeam.
In dit gesprek gaan we als LiS na hoe je motivatie is, of je een juist beeld hebt van (de zwaarte van) de opleiding en het beroep Research Instrumentmaker, of jouw talenten hierop aansluiten en of jij van de LiS eventueel extra begeleiding nodig zult hebben. 

Studentenreisproduct aanvragen

Sinds 1 januari 2017 kunnen ook mbo’ers onder de 18 gebruikmaken van het studentenreisproduct. Met het studentenreisproduct kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer van en naar je opleiding. Dit betekent dat jij nu bij de keuze voor een MBO studie of ­stage geen rekening meer hoeft te houden met de reiskosten.

Wat jij moet weten: ga jij komend schooljaar een voltijd bol­ opleiding doen? Dan kun je het studenten reisproduct aanvragen. Op de website krijg je uitleg over de voorwaarden. En natuurlijk praktische informatie over het aanvragen. Aanvragen is trouwens niet verplicht: misschien reis je (bijna) nooit met het openbaar vervoer en heb je het studentenreisproduct helemaal niet nodig.

Wil je meer informatie? klik op de link Studentenreisproduct aanvragen