Na je studie

Verder studeren
Na het afronden van de opleiding op niveau 4 kun je doorstromen naar het Hoger Beroepsonderwijs (HBO). Bijvoorbeeld een HBO-opleiding Werktuigbouwkunde of Mechatronica.

Arbeidsmarkt
Met een LiS diploma (zowel niveau 3 als niveau 4) op zak ben je een 'goede binnenkomer' op de arbeidsmarkt. Omdat je tijdens de stages binnen de opleiding al veel in bedrijven hebt gewerkt ben je snel inzetbaar. De arbeidsmarkt voor onze afgestudeerden is goed: het Nederlandse bedrijfsleven roept steeds harder om vakmensen die zijn getraind in het bedenken en realiseren van innovatieve constructies waarin precisietechniek een centrale rol speelt.

Waar kun je werken?
Er zijn veel bedrijven in Nederland en daarbuiten die werken met precisietechniek. Denk hierbij aan de machine-industrie en de transportmiddelen of elektronische industrie. In de Research and Development en Life Science and Health is precisietechniek onmisbaar. Veel wetenschappelijk onderzoek zou onmogelijk zijn zonder de door instrumentmakers ontwikkelde en geproduceerde apparaten of meetopstellingen. Veel instrumentmakers zijn ook werkzaam bij hightech industries.

LiS Academy
LiS Academy biedt na- en bijscholingscursussen voor technici, instrumentmakers, ingenieurs, onderzoekers en docenten over het bedenken, ontwerpen én met name het maken van precisie technologische systemen. Het niveau van de cursussen varieert van MBO- tot HBO-niveau.