Ben jij de uitvinder met de gouden handjes?

De Leidse instrumentmakers School (LiS) verzorgt de 4-jarige opleiding tot Research Instrumentmaker, een BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) opleiding op MBO niveau 4.

Een Research Instrumentmaker, wat is dat eigenlijk?
Wat het brein kan bedenken, kan ook worden bereikt. Je bedenkt, ontwerpt en bouwt met behulp van diverse machines, zowel handbediende als volautomatische, innovatieve, nauwkeurige instrumenten van metaal, maar ook van kunststof of glas. Met zogenoemde 'verspanende technieken' als draaien, frezen, slijpen en polijsten maak je die precies op maat. Uiterste nauwkeurigheid is van groot belang. Het is belangrijk dat je geconcentreerd en heel precies kunt werken om producten te bedenken, ontwerpen, produceren en kan samenstellen. 

Knutselaar, puzzelaar en uitvinder
Een Research Instrumentmaker is een knutselaar, puzzelaar en uitvinder met een natuurlijke aanleg voor techniek. Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig, je hebt aandacht voor kwaliteit en je bent je bewust van de verantwoordelijkheden die je hebt. Je kunt zelfstandig werken, maar ook in teamverband. Creativiteit, concentratie en ruimtelijk inzicht zijn belangrijke eigenschappen, net als je vermogen om problemen te analyseren en op te lossen. Je hebt een brede interesse, volgt de technologische ontwikkelingen in je vak op de voet en past ze toe in je werk.