Ben jij de uitvinder met de gouden handjes?

De Leidse instrumentmakers School (LiS) verzorgt de 3- jarige opleiding tot Instrumentmaker en de 4-jarige opleiding tot Research Instrumentmaker. Dit zijn BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) opleidingen op MBO niveau 3 en 4. De school heeft de ambitie om datgene uit de student te halen wat erin zit. Alle studenten starten daarom op MBO niveau 4. Na het eerste jaar wordt de route bepaald die past bij de student.

Een Research Instrumentmaker, wat is dat eigenlijk?
Wat het brein kan bedenken, kan ook worden bereikt. Je bedenkt, ontwerpt en bouwt met behulp van diverse machines, zowel handbediende als volautomatische, innovatieve, nauwkeurige instrumenten van metaal, maar ook van kunststof of glas. Met zogenoemde 'verspanende technieken' als draaien, frezen, slijpen en polijsten maak je die precies op maat. Uiterste nauwkeurigheid is van groot belang. Het is belangrijk dat je geconcentreerd en heel precies kunt werken om producten te bedenken, ontwerpen, produceren en kan samenstellen. 

Knutselaar, puzzelaar en uitvinder
Een Research Instrumentmaker is een knutselaar, puzzelaar en uitvinder met een interesse voor techniek. Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig, je hebt aandacht voor kwaliteit en je bent je bewust van de verantwoordelijkheden die je hebt. Je kunt zelfstandig werken, maar ook in teamverband. Creativiteit, concentratie en ruimtelijk inzicht zijn belangrijke eigenschappen, net als je vermogen om problemen te analyseren en op te lossen. Je hebt een brede interesse, volgt de technologische ontwikkelingen in je vak op de voet en past ze toe in je werk.