LiS Academy

Cursus Maakbaarheid 

Voor wie en waarom

De LiS Academy cursus maakbaarheid is voor young professional engineers die meer willen weten over de praktische maakbaarheid van (precisie)componenten.

In de cursus leren de deelnemers de belangrijkste basisaspecten waarmee tijdens het ontwerpen rekening gehouden moet worden om het maakproces optimaal te laten verlopen. De 5-daagse cursus is niet alleen vakinhoudelijk interessant. Het draagt ook bij aan het vergroten van het netwerk van de deelnemers. En levert 5 CPE-studiepunten op.

De cursus is voor young professional engineers die basiservaringen willen opdoen op het gebied van maken van (precisie)componenten. Voor ingenieurs die nauwelijks machine-ervaring hebben en nauwelijks leveranciersafstemmingen hebben over maakbaarheid en de nodige fabricage-aspecten van 3D printen, draaien, frezen, slijpen, lasersnijden en vonkeroderen willen ervaren.

Cursisten van de vorige edities waren afkomstig van o.a. ASML, Baat medical, Bronkhorst High-Tech, cosine, Frencken, Hittech Multin, IBS Precision Engineering, Mapper Lithography, NTS Mechatronics, PANalytical, TMC, TU/e, en Viro. De cursisten die hebben deelgenomen aan de vorige edities van deze cursus hebben de cursus zeer gewaardeerd (gemiddeld een 8 of hoger).

De LiS Academy cursus maakbaarheid is opgenomen in het Certified Precision Engineer-traject (CPE) van de Dutch Society for Precision Engineering (DSPE). Succesvolle deelname aan de cursus levert 5 CPE-studiepunten op. De cursus is onderdeel van het Europese ECP2 programma.

Programma

Het programma wordt nader bepaald.

Datum en plaats

De cursus wordt gegeven van maandag 26 september t/m vrijdag 30 september 2022. 

Hoofdlocatie van de cursus: De eerste helft van de week bezoeken we bedrijven rondom Hengelo, de tweede helft van de week wordt de cursus vervolgd bij de LiS, Einsteinweg 61, 2333 CC Leiden. Transport tussen de verschillende locaties wordt geregeld.

Bedrijfsbezoeken tijdens cursus (onder voorbehoud): Mitutoyo, Ter Hoek Vonkerosie.

Meer lezen

Investering

De cursus vergt een investering van € 2.195,-  excl. BTW. DSPE-leden en PhD studenten betalen € 1.995,- excl. BTW. OOM-leden kunnen mogelijk in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten; hierover kunt u meer informatie krijgen bij het OOM-hoofdkantoor.

Inbegrepen in de cursusprijs: cursusmateriaal, colleges gegeven door geroutineerde vakmensen (o.a. LiS, TNO, Ter Hoek Vonkerosie, Trumpf en Hittech Group), practica, bedrijfsexcursies, discussiesessie met geroutineerde vakmensen, lunches, diners, groepsvervoer naar de excursiebedrijven en 5 CPE-studiepunten.

Hotelovernachtingen met ontbijt in de regio Leiden en/of Hengelo zijn niet inbegrepen in de prijs maar kunnen apart worden gereserveerd via LiS Academy. Indien u meer informatie over de overnachtingsmogelijkheden wilt hebben, kunt u dat aangevenop onderstaand inschrijfformulier.

Meer lezen

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen over inschrijven kunt u contact opnemen via e-mail: lisacademy@lis.nl.

Inschrijfvoorwaarden

De inschrijfvoorwaarden van LiS Academy zijn van toepassing. Klik hier om deze voorwaarden te raadplegen.