LiS Alumni

Bedrijfsleden

ZME fijnmechanische industrie 

Precisiedraaien en frezen voor de instrumentatie industrie, medische en fijnmechanische industrie in kleine, grote en middelgrote series, is de kernactiviteit van ZME. ZME stelt zich ten doel een uiterst betrouwbare voorraad houdende toeleverancier te zijn. Efficiënt, manarm, just in time, concurrerend en toch in Nederland zijn daarbij speerpunten.

GT-Tooling

Wij zijn Erwin de Graaf en Mark Tamboer en vormen samen een jong en dynamisch bedrijf. Hiervoor werd de basis al gelegd in 1995. Jarenlang hebben wij binnen de spuitgietbranche onze kennis en ervaring opgedaan. In 2017 hebben we de handen ineen geslagen en zijn ons eigen bedrijf GT-Tooling gestart.

De basis binnen ons bedrijf is de aanmaak van aluminium matrijzen voor een diversiteit aan producten en aantallen tot zo’n 50.000 stuks, maar tevens kunnen wij u adviseren en begeleiden met uw vraag m.b.t het produceren van kunststof producten.

Afhankelijk van uw vraag kunnen wij u de kunststof producten leveren, of een spuitgietmatrijs waarmee er geproduceerd kan worden bij een partij van uw eigen keuze. Onze kracht is niet alleen onze vakkennis en transparante werkwijze, maar ook de persoonlijke benadering. Vanzelfsprekend bent u van harte uitgenodigd om contact op te nemen voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Ertec

Ertec is gespecialiseerd in het optimaliseren en automatiseren van uw verspanende productie voor o.a. 5-assig frezen, draadvonken, zinkvonken, laser en meten. Met wereldwijd betrouwbare partners zijn wij in staat om u de juiste support te geven.

Wij werken volgens industrie 4.0. Functioneert uw bedrijf al goed in deze 24-uurs economie? Wij gaan ervoor! Uw productie kan per werkdag veel langer operationeel zijn, ook bij kleine series en wij kunnen u daarbij helpen. Betrouwbare levertijden, korte doorlooptijden en flexibiliteit dat is wat we tegenwoordig willen hebben in elke moderne werkplaats.

Promatrix

Promatrix B.V. is specialist in het spuitgieten van kleine productieseries met aluminium matrijzen. Promatrix produceert deze aluminium matrijzen in eigen huis. Ook het spuitgieten van de producten vindt plaats op dezelfde locatie, en dat biedt diverse voordelen. Zo is er ruime kennis van zowel matrijzenbouw als spuitgieten aanwezig binnen het bedrijf en zijn de doorlooptijden kort. Een nieuwe matrijs is tussen de 4 en 8 weken gereed.

Het voordeel van het gebruik van aluminium matrijzen is dat spuitgieten, ook bij kleine series, zeer rendabel is. Hiermee biedt het een alternatief voor de vaak duurdere productietechnieken zoals het verspanen (draaien/frezen) of 3D-printen van kunststof onderdelen.

Exakt Fijnmechanika

Exakt Fijnmechanika is een gespecialiseerde toeleverancier voor fijnmechanische componenten en systemen. De afnemers zijn actief in de bekende  high-tech markten zoals de medische industrie, de semiconductor industrie, de optische industrie en de instrumenten branche. Exakt Fijnmechanika heeft naam gemaakt als specialist in kleine tot zeer kleine producten. Krappe toleranties, hoge eisen aan oppervlakte kwaliteit en afwerking en 24/7 productie vereisen vakmanschap en een beheerst proces.
Sinds de start van het bedrijf meer dan 20 jaar geleden is de focus gericht op kwaliteit zonder concessies.
 

Mafa Plastics

Mafa Plastics brengt kunststof productideeën tot leven!
Bij Mafa zijn we er gek op om collega ondernemers te helpen bij die lastige stap van idee naar product.
We werken heel doelgericht samen met onze klanten om hun productidee van start tot eind te realiseren.
Het maken van de benodigde matrijzen, in onze eigen werkplaats, is hierbij een essentieel onderdeel.

Mafa is een gezellig familiebedrijf in Delft met veel persoonlijke aandacht en een laag personeelsverloop.

Ons team kenmerkt zich door vakwerk, humor, zelfstandig werken, problemen oplossen en een Rotterdamse mentaliteit.

 

Onze klanten zijn actief in veel verschillende sectoren, dus elk nieuw project is gevarieerd en uitdagend.

 

Bij Mafa werken LiS alumni en wij bieden regelmatig een stageplaats voor LiS studenten. Mafa draagt de alumnivereniging en de school een warm hart toe!

Leids Universitair Medisch Centrum

Het Leids Universitair Medisch Centrum LUMC is het academische ziekenhuis dat aan de Universiteit Leiden is verbonden. Het bestaat uit een samenwerkingsverband tussen het Academisch Ziekenhuis Leiden AZL en de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit Leiden. Binnen het directoraat Facilitair Bedrijf bestaat de afdeling Medische Technologie waaronder de afdeling Design & Prototyping valt. Design & Prototyping ontwerpt en vervaardigt niet-commercieel verkrijgbare apparatuur en (medische) hulpmiddelen voor toepassingen binnen het LUMC. Ook doen wij aanpassingen aan bestaande apparatuur en hulpmiddelen én geven we technisch advies.

Medewerkers van het LUMC kunnen bij de afdeling Design & Prototyping terecht  voor snelle eerstelijnsondersteuning tot grote projecten. U komt bij ons langs en beschrijft het (medisch) hulpmiddel of technisch oplossing dat u nodig heeft. Dit hoeft dus geen compleet uitgewerkt idee te zijn en wij denken graag met u mee. Voor het ontwerpen en vervaardigen beschikken wij over moderne machines en verschillende technieken.

Onze expertises liggen onder andere bij (fijn-)mechanica/precisietechniek, CNC- draai en freesbanken, 3D-printen, elektronica en software. Ook geven we advies bij het opzetten van experimenten, bemiddelen met externe leveranciers, schrijven handleidingen voor de ontwikkelde (medische) hulpmiddelen en hebben kennis van de medische richtlijnen.

Lencon

Ervaar de kracht van kennis en kwaliteit van Lencon
Lencon levert hoogwaardige ondersteuning op het gebied van engineering en productontwikkeling. Flexibiliteit en technische kennis staan daarbij centraal. Lencon wil opdrachtgevers graag verrassen met vooruitstrevende technologische inzet en oplossingen op basis van duurzame klantrelaties. Zo stellen we u in staat om succesvolle producten te lanceren.

Dienstverlening zit in ons DNA
Met meer dan 20 jaar ervaring, ontwikkelen we succesvolle producten van startups tot multinationals. Dit doen we door ons flexibel op te stellen en diensten te leveren die bij u passen.

Wat wij u bieden:
Consultancy:     Onze ervaren engineers kunnen op uw locatie werken.

Projecten:          Volledige ontwikkelingsprojecten van A-Z uitvoeren voeren

Producten:         Het verzorgen van de productie en levering van uw apparaat

Mensen maken het verschil
We zijn een team van ervaren multidisciplinair ontwerpers en engineers met een brede ervaring in verschillende branches.

Linkam Scientific Instruments

We make scientific instruments to help you to characterise materials from polymers to biological tissue and from metals to composites. Our instruments are used for research by the world's most advanced scientific organisations and companies.

Each of our instruments is designed and manufactured in-house by our team of highly experienced electrical, software and mechanical design engineers. Many of our standardised sample characterisation systems started out as an idea brought to us by a scientist either dissatisfied with what was available or looking to create something completely new.

We work very closely with scientists, creating sketches, designs and prototypes which are continually refined until they are completely satisfied.  

What makes us unique is that we know very quickly whether an idea will work, and can, in a relatively short time, provide affordable working prototypes which are designed and built in-house at our state-of-the-art facilities in the UK or The Netherlands.

We have also worked with OEMs to design solutions for their analytical instrumentation.  From AFM to Cryo TEM we have collaborated with the largest and most sophisticated technology companies in the world.

Madern

Madern International B.V. is een toonaangevend internationaal familiebedrijf dat precisiegereedschappen en machines maakt voor de verpakkingsindustrie. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Vlaardingen, maar we hebben ook een vestiging in Rozenburg. Om onze klanten over de hele wereld te bevoorraden en te ondersteunen, hebben we ook drie productielocaties in de Verenigde Staten en een verkoopkantoor in Hong Kong.

De Ridder

De Ridder verzorgt oplossingen die het gehele proces ondersteunen in de markt van hoogprecisie metaalbewerkingsmachines. Sinds 1976 trotse aanbieder van gerenommeerde Zwitserse, Duitse, Oostenrijkse en Japanse merken. Dit alles met een team van ruim 50 professionals, waaronder hetgrootste servicemonteursnetwerk van de Benelux.

RR Mechatronics

RR Mechatronics ontwikkelt en produceert IVD bloedanalyse-instrumenten. We zijn marktleider op het gebied van bloedbezinkingsmetingen die ontstekingen aantonen. Wij zijn uniek doordat we dit geautomatiseerd meten volgens de gouden standaard daarvoor, zodat er nooit getwijfeld hoeft te worden aan de uitslagen van onze metingen. Deze producten worden gebruikt door klinische laboratoria, universiteiten, technologische instellingen en OEM-partners over de hele wereld.

 Een innovatieve parel van RR Mechatronics is onze uitvinding om de ernst van sikkelcelziekte te meten. Dit gebeurt met de Lorrca Oxygenscan. Dit is wereldwijd een unieke meting die de vervormbaarheid van rode bloedcellen meet terwijl het bloed in het instrument in beweging is en er zuurstof aan wordt onttrokken. Deze meting is samen met UMC Utrecht ontwikkeld en wordt wereldwijd gebruikt. Onze laatste marktintroductie is de RPI, een instrument dat het grote laboratoria mogelijk maakt bloedtesten te doen met geconcentreerde reagens (speciale vloeistof), hetgeen een doorbraak is voor duurzaamheid en lagere kosten door de gehele keten naar het laboratorium aan toe.