LiS Alumni

Bedrijfsleden

ZME fijnmechanische industrie 

Precisiedraaien en frezen voor de instrumentatie industrie, medische en fijnmechanische industrie in kleine, grote en middelgrote series, is de kernactiviteit van ZME. ZME stelt zich ten doel een uiterst betrouwbare voorraad houdende toeleverancier te zijn. Efficiënt, manarm, just in time, concurrerend en toch in Nederland zijn daarbij speerpunten.

GT-Tooling

Wij zijn Erwin de Graaf en Mark Tamboer en vormen samen een jong en dynamisch bedrijf. Hiervoor werd de basis al gelegd in 1995. Jarenlang hebben wij binnen de spuitgietbranche onze kennis en ervaring opgedaan. In 2017 hebben we de handen ineen geslagen en zijn ons eigen bedrijf GT-Tooling gestart.

De basis binnen ons bedrijf is de aanmaak van aluminium matrijzen voor een diversiteit aan producten en aantallen tot zo’n 50.000 stuks, maar tevens kunnen wij u adviseren en begeleiden met uw vraag m.b.t het produceren van kunststof producten.

Afhankelijk van uw vraag kunnen wij u de kunststof producten leveren, of een spuitgietmatrijs waarmee er geproduceerd kan worden bij een partij van uw eigen keuze. Onze kracht is niet alleen onze vakkennis en transparante werkwijze, maar ook de persoonlijke benadering. Vanzelfsprekend bent u van harte uitgenodigd om contact op te nemen voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Ertec

Ertec is gespecialiseerd in het optimaliseren en automatiseren van uw verspanende productie voor o.a. 5-assig frezen, draadvonken, zinkvonken, laser en meten. Met wereldwijd betrouwbare partners zijn wij in staat om u de juiste support te geven.

Wij werken volgens industrie 4.0. Functioneert uw bedrijf al goed in deze 24-uurs economie? Wij gaan ervoor! Uw productie kan per werkdag veel langer operationeel zijn, ook bij kleine series en wij kunnen u daarbij helpen. Betrouwbare levertijden, korte doorlooptijden en flexibiliteit dat is wat we tegenwoordig willen hebben in elke moderne werkplaats.

Promatrix

Promatrix B.V. is specialist in het spuitgieten van kleine productieseries met aluminium matrijzen. Promatrix produceert deze aluminium matrijzen in eigen huis. Ook het spuitgieten van de producten vindt plaats op dezelfde locatie, en dat biedt diverse voordelen. Zo is er ruime kennis van zowel matrijzenbouw als spuitgieten aanwezig binnen het bedrijf en zijn de doorlooptijden kort. Een nieuwe matrijs is tussen de 4 en 8 weken gereed.

Het voordeel van het gebruik van aluminium matrijzen is dat spuitgieten, ook bij kleine series, zeer rendabel is. Hiermee biedt het een alternatief voor de vaak duurdere productietechnieken zoals het verspanen (draaien/frezen) of 3D-printen van kunststof onderdelen.

Exakt Fijnmechanika

Exakt Fijnmechanika is een gespecialiseerde toeleverancier voor fijnmechanische componenten en systemen. De afnemers zijn actief in de bekende  high-tech markten zoals de medische industrie, de semiconductor industrie, de optische industrie en de instrumenten branche. Exakt Fijnmechanika heeft naam gemaakt als specialist in kleine tot zeer kleine producten. Krappe toleranties, hoge eisen aan oppervlakte kwaliteit en afwerking en 24/7 productie vereisen vakmanschap en een beheerst proces.
Sinds de start van het bedrijf meer dan 20 jaar geleden is de focus gericht op kwaliteit zonder concessies.
 

ZEF

ZEF B.V. (Zero Emission Fuels) bouwt een systeem voor de productie van methanol uit lucht. Het proces is volledig duurzaam (aangedreven door zonne-energie). De methanol kan gebruikt worden als brandstof of voor de productie van plastics.  In tegenstelling tot wat gebruikelijk is in de industrie, bouwt ZEF een kleine fabriek ter grootte van een koffieautomaat. Door veel van deze fabrieken te bouwen kan de kostprijs omlaag (massaproductie) en kan er een significante hoeveelheid methanol worden geproduceerd.

Voor het realiseren van het systeem is onderzoek en ontwikkeling nodig. De deelgebieden van ontwikkeling zijn: afvang van koolstofdioxide en water uit lucht, productie van compressoren voor drukverhoging van gassen en vloeistoffen, productie van waterstof (electrolyse), productie van methanol (reactortechniek) en scheiding van methanol en water (destilatie, scheidingstechniek). Kortom: een zeer interessante omgeving voor research instrumentmakers die graag nieuwe technologieën ontwikkelen. Als werkzaamheden kan je denken aan activiteiten zoals: 3D CAD, Arduino programmeren, het bouwen van prototypes m.b.v. CNC of conventionele verspaningstechnieken etc. Binnen het project werkt ZEF B.V. nauw samen met verschillende onderzoeksinstituten en bedrijven zoals de TU Delft, TNO, Universiteit Twente, Promolding, Nouryon en andere partijen. Door de prettige samenwerking met de LiS dragen we graag bij aan de Alumnivereniging!