Donderdag 17 oktober 13.30u - 18.30u 

Symposium 

Thema: Manufacturing readiness

Locatie: LiS Leiden

Donderdag 17 oktober is het weer zover en zal de vereniging hun jaarlijkse symposium organiseren.

Ditmaal heeft het symposium als thema ‘Manufacturing Readiness’, vrij vertaald: maakbaarheid.

Drie bedrijven met verschillende specialismen zullen een presentatie geven over de uitdagingen en oplossingen in de ontwerpfase, dit ter voorbereiding op de productiefase.

Anders dan andere jaren zal een LIS student na afloop zijn afstudeerproject van 2019 presenteren. De drie bedrijven zijn:


Hittech

Hittech is een system supplier voor high-tech equipment met betrekking tot ontwikkeling, assemblage, onderdelenfabricage en materiaalontwikkeling.

Hittech zegt met technische competenties, lange ervaring en strak projectmanagement de uitgelezen partner te zijn om de hele product life cycle aan uit te besteden.

Continue worden processen en producten verbeterd waarbij klanten worden betrokken met Value Engineering en de daaruit resulterende Product Roadmaps.

Lens Research en Development

Met innovatieve space applicaties in de vorm van lenzen en sensoren draagt Lens R&D onder meer bij aan verschillende ruimtemissies en bieden technische diensten met betrekking tot verschillende gebieden van Systems Engineering.

Concord Neonatal

Concord biedt producten, processen en kennis om (premature-) baby's een 'schokvrije bevalling' te geven. De eerste stap is het creëren van de Concord-geboortecyclus die snoeropspanning toestaat in een tijd dat de baby volledig stabiel is, wat leidt tot een zachte overgang van de zuurstofrijke bloedstroom van de placenta naar autonome ademhaling en doorbloeding. In de nieuwe Concord Zone werken zorgverleners als één team om een 'shockvrije' geboortestroom te bieden voor baby en moeder.

Surge-on Medical

Surge-on is een bedrijf wat zich focust op het ontwikkelen en bedenken van laparoscopische en arthroscopische instrumenten, welke goed stuurbaar en schoon te maken zijn. Deze instrumenten worden gebruikt bij 'MIS' operaties: minimaal invasieve chirurgie. Tijdens deze operaties hoeven er geen grote sneden in het lichaam gemaakt te worden: slechts één gaatje ter grootte een euromunt is voldoende. De ontwikkeling van deze instrumenten zorgt ervoor dat operatietijden korter worden, de patiënt minder pijn ervaart en er minder kans is op infecties, met name in ontwikkelingslanden. 

Larsen & Buhl

Larsen & Buhl is al bijna 150 jaar toeleverancier van kleine series high-tech onderdelen. Door de hoge kwaliteit van de onderdelen kan het bedrijf leveren aan verschillende veeleisende sectoren, zoals de ruimtevaart, medische wereld en biotechnologie. Afgelopen jaren is '24/7 productie' binnen het bedrijf steeds meer in opkomst: dit houdt in dat machines overdag ingesteld en getest worden, en hierna s' nachts of in het weekend onbemand kunnen produceren.

 

Lid worden? Hier vind je het aanmeldingsformulier en profiteer direct van het lidmaatschap.