Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Dé vakopleiding tot (Research)instrumentmaker
Gaat jouw hart ook sneller kloppen van fijnmechanische techniek, met je handen werken en mooie dingen maken? Dan is de opleiding tot (research)instrumentmaker wat voor jou! De LiS biedt deze BOL-opleiding aan op niveau 3 én 4.
Voor mijn afstudeerstage heb ik stage gelopen bij de ZEF. Bij de ZEF zijn ze op dit moment bezig met het ontwikkelen van kleine fabriekjes genaamd methanolreactors. Een fabriekje maakt methanol uit lucht en zonne-energie. Hier zijn een aantal processtappen voor nodig: CO2 en water afvangen, waterstof maken, druk van de CO2 verhogen, CO2 en waterstof samen laten reageren tot een mengsel van methanol en water in een reactor.
De LiS levert technici aan topinstituten, universiteiten en high-tech industrie in binnen- en buitenland. Het klinkt als een opleiding voor jongens, maar is het óók leuk voor meiden? Het Leidsch Dagblad nam de proef op de som en liet vier LiS-meiden vertellen over hun keuze voor techniek en de school.
Om te starten met de opleiding (research)instrumentmaker heb je nodig:
Na je aanmelding nodigen we je uit voor een aantal verplichte intakeactiviteiten:
Samen onderzoeken we dan of je een goed beeld hebt gekregen van de opleiding en of deze echt goed bij je past.
Wie op 1 augustus 18 jaar of ouder is moet lesgeld betalen. Voor het studiejaar 2019-2020 is het lesgeld voor een BOL-opleiding vastgesteld op € 1168,- per schooljaar.
Naast de studiekosten zijn er ook nog kosten voor studiemiddelen (zoals persoonlijke beschermingsmiddelen, gereedschappen en boeken), excursies en studiereizen.
Als je bij ons komt studeren heb je verschillende middelen nodig, zoals een laptop, persoonlijke beschermmiddelen, gereedschappen en boeken.
En stel al je vragen!