Agenda
24 november Workshop kerstballen blazen (vol)

Op 24 november opent de LiS haar deuren voor het publiek. Niet om daar zo maar een beetje rond te kijken, maar om aan het werk gezet te worden. Met glasblazen wel te verstaan. Onder deskundige leiding kun je je eigen kerstballen blazen.

De school is uniek in Nederland en de machinerie voor glasbewerking zelfs uniek in Europa, en juist hier gaat het gebeuren. Spelen met glas. Dun glas. Puntje trekken, doorsnijden, dichtbranden, rechtdraaien enz. Wie geïnteresseerd is in techniek en dan met name de glasblaastechniek, kan het hart ophalen binnenkort. De school organiseert een speciale workshop kerstballen blazen voor ongeoefenden. En daar komt nogal wat bij kijken. Directeur Dick Harms: ‘We hebben de ‘spullen’ en know how in huis. En dat willen we niet alleen laten zien, we bieden ook de kans om er zelf mee te werken.’


Aan het eind van de workshop loop je dus, als alles goed gaat, naar buiten met een paar zelfgemaakte glazen kerstballen van zeer hoge kwaliteit en krijg je ook een paar exemplaren mee die speciaal voor jou ‘voorgebakken’ zijn door onze specialisten.
De kosten bedragen € 65,= daarvoor krijg je al het benodigde materiaal, veiligheidsmiddelen, een set extra kerstballen, speciale instructies van onze vakbekwame docenten en we verzorgen wat lekkers bij de koffie en een broodje tussen de middag.

De workshop wordt gegeven op zaterdag 24 november 2018, van 10.00-15.00 uur. Het verdient aanbeveling om bijtijds, uiterlijk 09.45 uur, aanwezig te zijn zodat er optimaal van de tijd gebruik gemaakt kan worden.