Nieuws
30 september Workshop kerstballen blazen

Op zaterdag 16 en 30 november 2019 opent de LiS haar deuren voor het publiek. Niet om daar zo maar een beetje rond te kijken, maar om aan het werk gezet te worden. Met glasblazen wel te verstaan. Onder deskundige leiding kun je je eigen kerstboomballen blazen.


De school is uniek in Nederland en de machinerie voor glasbewerking zelfs uniek in Europa. En juist hier gaat het gebeuren. Spelen met glas. Dun glas. Puntje trekken, doorsnijden, dichtbranden, rechtdraaien enz. Wie geïnteresseerd is in techniek en dan met name de glasblaastechniek, kan het hart ophalen binnenkort. De school organiseert een speciale workshop kerstballen blazen voor ongeoefenden. En daar komt nogal wat bij kijken. Directeur Godelieve Bun: ‘de workshop is een fantastische manier om kennis te maken met deze bijzondere techniek en onze mooie school.’


Aan het eind van de workshop loop je dus, als alles goed gaat, naar buiten met een paar zelfgemaakte glazen kerstballen van zeer hoge kwaliteit. De kosten bedragen € 65,= daarvoor krijg je al het benodigde materiaal, veiligheidsmiddelen en speciale instructies van onze vakbekwame docenten. En we verzorgen wat lekkers bij de koffie en een broodje tussen de middag.

De workshop wordt gegeven op zaterdag 16 en 30 november 2019, van 10.00-15.00 uur. Het verdient aanbeveling om bijtijds, uiterlijk 09.45 uur, aanwezig te zijn zodat er optimaal van de tijd gebruik gemaakt kan worden.

Schrijf je in via dit formulier!