Nieuws
5 februari Nationaal gesprek over Vrijheid

Staatssecretaris Blokhuis voert Nationaal Gesprek over Vrijheid op de Leidse instrumentmakers School

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. Op 75 scholen in Nederland gaan topbestuurders in gesprek met mbo-studenten over wat vrijheid betekent in Nederland, en wat zij hier zelf aan willen bijdragen. Op 14 februari voert Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dit gesprek met studenten van de Leidse instrumentmakers School.

Tijdens het Nationaal Gesprek over Vrijheid gaan twee generaties met elkaar in gesprek. Blokhuis start met een korte lezing waarin hij vertelt wat vrijheid persoonlijk voor hem betekent en wat zijn motivatie is om deze functie te bekleden. Hij zal dit larderen met concrete voorbeelden uit zijn werkende leven. Daarna kunnen de studenten hun persoonlijke vragen over vrijheid stellen.

Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balie, Nationaal Comité 4 en 5 mei en vfonds en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad.

Over Paul Blokhuis

Paul Blokhuis is sinds oktober 2017 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet Rutte III. Zijn portefeuille omvat onder meer de geestelijke gezondheidszorg, preventie, maatschappelijke opvang en de maatschappelijke diensttijd. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden. In 1990 ging hij werken bij de Tweede Kamerfractie bij de RPF, later de ChristenUnie. Hij ontwikkelde zich daarbij tot specialist op het gebied van verkeer en waterstaat, sociaal beleid en economische zaken.

Volgend bericht 12 februari Bijna 18 Vorig bericht 3 februari Vacature bij de LiS