Nieuws
17 juli Feestelijke diploma-uitreiking bij de LiS

Een feestelijke dag gisteren bij de LiS. Uit handen van hun mentor ontvingen 28 studenten hun diploma voor research instrumentmaker of instrumentmaker. Een knappe prestatie, gelet het bijzondere examenjaar waarin de studenten alles uit de kast moesten trekken om toch een goed resultaat neer te kunnen zetten en te kunnen slagen. Drie studenten zijn zelfs cum-laude geslaagd.

Unieke afstudeerprojecten en prototypes
Tijdens de uitreiking werd stilgestaan bij alle mooie en unieke afstudeerprojecten en prototypes die de studenten hebben ontwikkeld en gemaakt voor en bij bedrijven en wetenschappelijke instellingen, zoals onder andere TNO, TU Delft, LUMC en NLR. Om het vak van (research) instrumentmaker goed in de vingers te krijgen brachten zij het laatste jaar van hun opleiding maar liefst 1200 uren door in de werkplaats op de LiS en 900 stage-uren bij opdrachtgevers.

Gelijk aan de slag of doorstromen
Een groot deel van de afgestudeerde studenten kan gelijk aan de slag bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen. Sommige afgestudeerden stromen door naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde.

Hoog niveau
Afgestudeerde Lissers zijn zeer gezocht en spelen door hun hoge niveau van vakkennis, vakbekwaamheid en creativiteit een belangrijke rol in Research & Development.

Felicitaties!
Voor de diploma-uitreiking die doorgaans op de locatie van de LiS plaatsvindt, werd dit jaar uitgeweken naar CORPUS, ook gevestigd op het Bio Science Park in Leiden. De uitreiking zelf vond in aangepaste vorm plaats, maar was zeker niet minder feestelijk dan in voorgaande jaren. Wij feliciteren alle afgestudeerde studenten van harte en wensen hun een succesvolle loopbaan of vervolgstudie toe.

 

Volgend bericht 20 juli Vacature coördinator LOB Vorig bericht 8 juli De Pollensniffer en de LiS