Nieuws
22 mei Studiefinanciering. Hoe zit dat?

Als je 18 wordt en een mbo-opleiding volgt, krijg je ook recht op studiefinanciering. Maar hoe vraag je dit aan? En wat zijn de mogelijkheden?

Bij het aanvragen van studiefinanciering komt best nog wel veel kijken. Misschien heb je vragen over studiefinanciering. Want hoeveel heb je nodig? En waar bestaat studiefinanciering eigenlijk uit? Hoe zit het met reizen en wat voor rol spelen je ouders bij de studiefinanciering?

Om jou (en je ouders) zo goed mogelijk voor te bereiden op de keuzes die je moet maken, organiseert DUO (de Dienst Uitvoering Onderwijs) hier een webinar over. Een webinar is een voorlichting die je thuis via de computer kunt bekijken. Inschrijven met je mailadres is voldoende. Het webinar vindt plaats op donderdag 24 mei om 19:30 uur en duurt 45 minuten.

Vragen die tijdens het webinar beantwoord worden, zijn:

- Waaruit bestaat studiefinanciering tegenwoordig? Is er meer dan alleen een lening?

- Wat is de aanvullende beurs en moet ik die ook terugbetalen?

- Hoe zit het met studiefinanciering en reizen met het openbaar vervoer?

- Hoe vraag ik studiefinanciering aan?

- Wanneer moet ik studiefinanciering aanvragen?

- Hoe zit het met het terugbetalen van een lening?

Dit en nog veel meer zal tijdens het webinar besproken worden. Ook kun je zelf vragen stellen. Die worden dan tijdens het webinar zo veel mogelijk meteen behandeld.

Uiteraard is deelname aan het webinar gewoon gratis. Je kunt je voor het webinar aanmelden via deze link: https://duo.nl/webinar/studiefinanciering-mbo.jsp