Op zaterdag 11 december 2021 opent de LiS haar deuren voor het publiek. Niet om daar zo maar een beetje rond te kijken, maar om aan het werk gezet te worden. Met glasblazen wel te verstaan. Onder deskundige leiding kun je je eigen kerstballen blazen.NB: de workshop van 27 november 2021 is vanwege de nieuwe coronamaatregelen geannuleerd!

De school is uniek in Nederland en de machinerie voor glasbewerking zelfs uniek in Europa. En juist hier gaat het gebeuren. Spelen met glas. Dun glas. Puntje trekken, doorsnijden, dichtbranden, rechtdraaien enz. Wie geïnteresseerd is in techniek en dan met name de glasblaastechniek, kan het hart ophalen binnenkort. De school organiseert een speciale workshop kerstballen blazen voor ongeoefenden. En daar komt nogal wat bij kijken. Directeur-bestuurder Stef Vink: ‘de workshop is een fantastische manier om kennis te maken met deze bijzondere techniek en onze mooie school.

Aan het eind van de workshop loop je dus, als alles goed gaat, naar buiten met een paar zelfgemaakte glazen kerstballen van zeer hoge kwaliteit.

De kosten bedragen € 100,= daarvoor krijg je al het benodigde materiaal, veiligheidsmiddelen en speciale instructies van onze vakbekwame docenten. En we verzorgen wat lekkers bij de koffie en een broodje tussen de middag.

De workshop wordt gegeven op  zaterdag 11 december 2021, van 10.00-15.00 uur. NB: de workshop van zaterdag 27 november 2021 is vanwege de nieuwe coronamaatregelen geannuleerd!

Het verdient aanbeveling om bijtijds, uiterlijk 09.45 uur, aanwezig te zijn zodat er optimaal van de tijd gebruik gemaakt kan worden.