Nieuwsbericht

2e prijs voor LiS studenten op Precisiebeurs

Studenten Martin Ouwens, Stein Beekenkamp en Timo Kuijs nemen hun 2e prijs Youth Talent Precisiebeurs 2021 in ontvangst.

Vlnr LiS studenten: Sietse Jansen, Mieke van Rhijn, Rui Horstink, Alexander Neijenhuis (boven), Timo Kuijs (onder), Roel Vieveen en Daniel Venhuizen (boven) (boven), Karst Moens (onder), Max Habin, Danny Zonneveld en Joris Hodzelmans (boven) en Jelle Hogervorst (onder het LiS bord).

Felicitaties voor onze studenten Martin Ouwens, Stein Beekenkamp en Timo Kuijs die na een spannende pitch ronde in de Youth Talent contest van de Precisiebeurs 2021 tweede zijn geworden. Zij kregen een eervolle vermelding voor de toepasbaarheid van een draagbare holografische camera die zij als examenopdracht voor hun opdrachtgever ontwikkelden.

De verplaatsbare en makkelijk verstelbare camera kan overal worden neergezet om full color hologrammen (3D beelden) te maken van objecten die tentoon worden gesteld, bijvoorbeeld op beurzen of exposities. Het gaat dan om objecten die te waardevol, te fragiel, te zwaar of te klein zijn om mee te nemen en te laten zien. Dit betreft bijvoorbeeld dure juwelen of een kwetsbaar museumstuk.

Toepassingen in het onderwijs zijn ook mogelijk. Een 3D hologram van een lichaam zodat studenten de anatomie van een patiënt kunnen bestuderen. Tevens biedt het ook applicaties voor de gamewereld.

Trots op onze studenten!