Leidse instrumentmakers School

Studenten

Studievoortgang

In jouw eerste jaar bij de LiS krijg je in januari, indien jouw studievoortgang reden geeft tot zorgen voor wat betreft het succesvol voltooien van de opleiding, een studievoortgangsgesprek waarin een voorlopig studieadvies afgegeven wordt. Tijdens dit gesprek worden er voorwaarden gesteld aan welke eisen je aan het einde van jouw eerste LiS-jaar voldaan moet hebben om de opleiding te mogen vervolgen. Deze voorwaarden worden schriftelijk vastgelegd. Wanneer aan het eind van het studiejaar blijkt dat je niet aan de genoemde eisen uit het voorlopig studieadvies voldaan hebt betekent dit dat je niet verder mag met de opleiding. Je krijgt dan een negatief bindend studieadvies.

De volledige procedure t.a.v. het bindend studieadvies kun je teruglezen in het studentenstatuut.

Woonruimte zoeken

Voor studenten die van ver komen kan de LiS eventueel bemiddelen in een kamer bij een hospita of een woonruimte via de stichting huisvesting werkende jongeren. Voor meer informatie en aanvragen kun je terecht bij de decaan van de LiS.

Wat is studentenreisproduct

Sinds 1 januari 2017 kunnen ook mbo’ers onder de 18 gebruikmaken van het studentenreisproduct. Met het studentenreisproduct kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer van en naar je opleiding. Dit betekent dat jij nu bij de keuze voor een MBO studie of ­stage geen rekening meer hoeft te houden met de reiskosten.

Aanvragen

Wat jij moet weten: ga jij komend schooljaar een voltijd BOL­ opleiding doen? Dan kun je het Studentenreisproduct aanvragen. Op onderstaande website krijg je uitleg over de voorwaarden en natuurlijk praktische informatie over het aanvragen. Aanvragen is trouwens niet verplicht: misschien reis je (bijna) nooit met het openbaar vervoer en heb je het studentenreisproduct helemaal niet nodig.