Leidse instrumentmakers School

Wat kan ik later worden?

Met een diploma als (research) instrumentmaker heb je een hoge baangarantie. Je gaat werken in research & development, hightech industrie, medische technologie of lucht- en ruimtevaart. Er is een grote behoefte aan technici met een LiS-opleiding. En door je stage-ervaring ben je snel inzetbaar.

Waar ga ik werken?

  • Maakindustrie
    Je maakt onderdelen vanaf een tekening, geeft advies over fabricage en voert specialistische bewerkingstechnieken uit.
  • Machinebouw
    Het maken van onderdelen wordt meestal uitbesteed. Jij maakt van onderdelen één compleet product. Ook ontwikkel je hele nieuwe machines voor jouw werkgever.

  • Research & development
    Je ontwerpt, maakt, test en ontwikkelt een precisie-instrument samen met onderzoekers.

Een instrumentmaker werkt meestal in een ontwikkel- en of productiewerkplaats (maakindustrie en machinebouw). Een (research) instrumentmaker werkt voornamelijk in een research & development-omgeving.

Liever doorstuderen

Dat kan ook. Je kunt na het afronden van de opleiding op niveau 4 doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde of mechatronica.

Het verhaal Dennis en Martijn

De pollensniffer

Wist je dat twee LiSsers de pollensniffer hebben ontwikkeld? Als je hooikoorts hebt zijn pollen bijzonder irritant. Het is dan handig om te weten waar er concentraties van pollen zijn. Dat kan met de pollensniffer. Ook de huidige vorm van pollensniffer wordt bij de LiS gemaakt.