Nieuwsbericht

Bedrijvendag LiS groot succes

Bedrijvendag LiS groot succes

Vrijdag 7 april 2022 vond op de LiS als vanouds weer de bedrijvenmarkt plaats, na twee jaar Corona.

'Het was echt een groot succes en super leuk om op deze manier kennis te maken met bedrijven en instellingen waar ik later stage kan lopen of werken', zegt student Bart van Poelgeest. Er was zelfs een bedrijf dat me aanbood om direct bij hun te komen werken. Maar ja, ik wil toch echt eerst mijn studie afmaken!'
Een van de vele positieve reacties van studenten op de bedrijvenmarkt die vandaag op de LiS plaatsvond. Daar presenteerden meer dan 50 bedrijven en onderzoeksinstellingen, werkzaam in de hightech industrie, de medische techniek, de wetenschap en de lucht- en ruimtevaart zich aan hun toekomstige collega's.'

'Nu zie ik pas bij hoeveel verschillende soorten bedrijven ik later kan gaan werken!' zei een van de vrouwelijke studenten verrast.


Wim Baars (BPV-coördinator): 'De LiS onderhoudt van oudsher nauwe contacten met het beroepsveld en hecht veel waarde aan een goede match tussen student en bedrijf/onderzoeksinstelling.' 'De bedrijvenmarkt draagt daar in grote mate aan bij', zegt Stef Vink, directeur-bestuurder van de LiS, 'ook kunnen onze studenten na hun studie gelijk aan de slag bij bedrijven. De vraag in Nederland naar (research)instrumentmakers is groot. We leren studenten een mooi specialistisch vak: oplossingen bedenken voor technische problemen in de fijnmechanica.' Het enthousiasme voor het vak stond dan ook op alle gezichten te lezen!

Kortom, de Bedrijvendag was zeer geslaagd! De LiS bedankt alle 55 bedrijven en alle studenten voor hun aanwezigheid en inzet!