Nieuwsbericht

Destin Pieters zet spotlights op LiS in campagne ‘Mbo’ers Pakken Aan! 

Donderdag 8-4 wordt al weer de tweede online aflevering uitgezonden van de landelijke campagne Mbo’ers Pakken Aan! 42 mbo-studenten, waaronder onze eigen LiSser, vierdejaarsstudent Destin Pieters, gaan met elkaar de strijd aan voor de titel Landelijk Ambassadeur mbo. Iedere aflevering staat in het teken van duurzaamheid. De race is te volgen op het YouTube kanaal ditismbo.nl. Wil je Destin steunen? Deel dan zijn verhaal op je eigen social media.

Promotie mbo onderwijs
Wat is er zo belangrijk aan deze titel? Destin Pieters: ‘Als Landelijk Ambassadeur mbo’ krijg je de kans om in het hele land te laten zien hoe belangrijk het middelbaar beroepsonderwijs is. Als mbo’ers staan we immers met twee benen in de maatschappij. Om dat te bewijzen laten we aan het publiek via allerlei opdrachten en challenges zien hoe gedreven mbo-studenten zijn. We worden door een vakkundige jury beoordeeld op leiderschap, probleemoplossend vermogen, creativiteit, communicatieve vaardigheden en samenwerking. Zo dragen alle deelnemende scholen bij aan de versterking van de communicatie over het mbo.’ 
‘Destin is een prachtig voorbeeld van een creatieve probleemoplosser die graag samenwerkt bij de opdrachten die hij uitvoert om researchinstrumentmaker te worden. Een prachtig beroep waar deze competenties deel uitmaken van het vakmanschap. We zijn trots op Destin als schoolvoorbeeld voor anderen.’, aldus Aren van Heest, ad interim directeur-bestuurder van de LiS. 

Fantastische ervaring
‘We hebben inmiddels al twee afleveringen opgenomen en dat op zich is al een fantastische ervaring, vertelt Destin. Ik heb kennisgemaakt met alle andere deelnemers en met elkaar vormen we een enthousiaste groep studenten die graag het mbo in Nederland op de kaart willen zetten. Hopelijk kunnen we met onze deelname zowel scholieren als bedrijven in het hele land enthousiast maken voor het mbo. Dat ik daaraan een bijdrage mag leveren, vind ik heel bijzonder! Lees ook het interview met Destin.

Feestelijk Ambassadeursgala 17 mei 2021
Op 17 mei a.s. zal tijdens het Ambassadeursgala  in het Orpheus theater in Apeldoorn bekend worden gemaakt wie de winnaar is en zich Landelijk Ambassadeur mbo 2021 mag noemen. Deze feestelijke uitreiking is online te volgen via een livestream waarvoor je je van te voren dient aan te melden. Je kunt ook naderhand een opname van het gala bekijken op het videokanaal ditismbo.nl.  

We wensen Destin heel veel succes toe in zijn rol als ambassadeur!