Nieuwsbericht

LiS student Lennart van Delft geeft zelfgemaakt kompas aan minister 

LiS student Lennart van Delft geeft zelfgemaakt kompas aan minister Dijkgraaf

Plaats mogen nemen naast de minister van OCW, hoe bijzonder is dat? LiS-student Lennart van Delft schoof vanochtend aan tafel bij minister Dijkgraaf tijdens de algemene ledenvergadering van de MBO Raad in Zeist. Daar vond een discussie plaats over thema’s die het mbo betreffen, zoals gelijke kansen en tekorten op de arbeidsmarkt en het thema burgerschap. 

Namens de MBO Raad bood Lennart de minister een cadeau aan, een kompas die hij zelf heeft gemaakt, met de woorden: ‘In het MBO heb ik mijn passie gevonden, in de praktijk mooie instrumenten maken, is wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.’ 

’ Het kompas staat symbool voor de koers die de MBO Raad de komende jaren zal inzetten onder auspiciën van de minister. Tijdens het eerste deel van de algemene ledenvergadering lichtte minister Dijkgraaf zijn ideeën en plannen voor zijn regeerperiode toe en ging hij in gesprek over vragen als: Wat kunnen en willen we de komende jaren op de genoemde speerpunten bereiken? Hoe kan de minister de mbo-scholen daarbij faciliteren? Wanneer zijn we succesvol? Welke belemmeringen zitten in de weg? En hoe maken we het resultaat zichtbaar? In het tweede deel krijgen de leden de gelegenheid om in de vorm van speeddates met de minister en met elkaar over de genoemde thema's van gedachten te wisselen en de minister input mee te geven. In het derde deel sloten de minister en de voorzitter van de MBO Raad, Adnan Tekin, het programma gezamenlijk af.