Nieuwsbericht

Van platenspeler tot lampenkap en werken aan je groepsopdracht

Lekker werken aan je eigen werkstuk of gezellig bijpraten met oud-LiSsers, het kan allemaal tijdens de Inspiratieavonden op de LiS. Afgelopen donderdag 1 november opende de LiS voor de tweede maal haar deuren om een bijzondere avond te creëren waar studenten, medewerkers en alumni tussen 17.00-20.30u kunnen netwerken en ervaringen en kennis kunnen delen. Dit keer hadden ruim 46 mensen zich aangemeld. “Een mooi aantal”, zegt Bart Schouten, manager Praktijk van de LiS. “En er melden zich steeds meer Alumni aan.” Dat belooft veel goeds voor de pizzabakker om de hoek!

Waar werd zoal aan gewerkt?

Semester student Robin Waarsenburg werkte aan een wielonderdeel voor zijn racefiets. ‘Maar ik ben eigenlijk niet zo’n wielrenner’, beaamde hij. Pieter Heidema, voorzitter van de Vereeniging ter Bevordering van de Opleiding tot Instrumentmaker gaf hem wat tips.


Semester 7 student Timo Szabó werkte aan zijn groepsproject, het CNC frezen van een bodemplaatje voor een testopstelling. ‘Het is niet echt moeilijk, er zit meer tijd in het instellen van de machine zelf dan het verspanen ervan’.

Jord Grundmann die vorig jaar bij de LiS afstudeerde, repareerde voor een vriend een kapot lampenkapje die op de scouting boven een vuurkuil hangt. Zijn afstudeerstage deed hij bij HennyZ b.v. in Katwijk, een bedrijf dat zich specialiseert in elektron microscopy en samples houders produceert en waar hij nu ook werkt. ‘Ik heb het er onwijs naar mijn zin!’

Semester 7 student Patrick Seignette maakte een draaischijf voor zijn platenspeler. ‘LP’s afspelen op een platenspeler is vooral leuk als je rustig naar muziek wilt luisteren, is zijn ervaring.’ Zijn favoriete muziekgenre is Indie-pop.  

Semester 7 studente Indira Tjaden legde de laatste hand aan haar groepsopdracht, een chirurgisch kabelsysteem, die ze samen met andere studenten (o.a. Patrick) ontwikkelde in opdracht van Park Medisch Centrum in Rotterdam, een ziekenhuis dat heup- en knieprotheses plaatst.

Presentatie, gamen en karaoken

Ook op de tweede etage werd hard gewerkt:

Projectmanager Gunter Helms verzorgde een uitstekende presentatie over quantumtechnologie. En in het karaokelokaal, dat door glasdocent Frans Folst geheel was omgetoverd in een disco, zongen studenten enthousiast prachtige liederen van onder andere Queen, ABBA en Mamma Mia! Verder kon er gegamed worden met dank aan glasdocent Tom Jansen die dit organiseerde.

De LiS bedankt alle studenten, alumni en het personeel van de LiS voor hun aanwezigheid en bijdragen. Graag tot de volgende keer!

Wil je ook een keer de Inspiratieavond bijwonen, meld je dan aan via deze link.