Overzicht

Nieuwsberichten

Minister Dijkgraaf spreekt LiS-studenten over hun passie voor het vak

15-06-22

Woensdag 15 juni 2022 bracht minister Dijkgraaf van OCW een bezoek aan de LiS. Om inzicht te krijgen in wat een mbo-vakschool inhoudt, sprak de minister met diverse studenten over hun passie voor de opleiding tot (research)instrumentmaker.

Lees verder

Nieuwe Bazen op de LiS

02-06-22

Vandaag hebben basisschoolleerlingen Stacey en Naomi (12 j) ervaren hoe het is om de Baas te zijn van de LiS. Deze ene dag namen zij het roer over van directeur-bestuurder Stef Vink.

Lees verder

Wees geen dief van je eigen portemonnee

17-05-22

Loop geen geld mis. Vraag de aanvullende beurs altijd aan.

Lees verder

Schrijf je in voor de NLF Prijzen 2022

16-05-22

Ben jij degene die het verschil gaat maken voor de Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartindustrie? Laat je zien en stuur je stageverslag of scriptie in en wie weet win jij één van de NLF-prijzen! Studeer je bij de LiS, meld je dan eerst aan bij docent Frank Molster, molster@lis.nl.

Lees verder

LiS student Lennart van Delft geeft minister Dijkgraaf zelfgemaakt kompas

08-04-22

Plaats mogen nemen naast de minister van OCW, hoe bijzonder is dat? LiS-student Lennart van Delft schoof vanochtend aan tafel bij minister Dijkgraaf tijdens de algemene ledenvergadering van de MBO Raad in Zeist. Namens de raad bood Lennart de minister een cadeau aan, een kompas die hij zelf heeft gemaakt, met de woorden: ‘In het MBO heb ik mijn passie gevonden, in de praktijk mooie instrumenten maken, is wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.’ 

Lees verder

Bedrijvenmarkt LiS groot succes

08-04-22

Vrijdag 7 april 2022 vond op de LiS als vanouds weer de bedrijvenmarkt plaats, na twee jaar Corona.

'Het was echt een groot succes en super leuk om op deze manier kennis te maken met bedrijven en instellingen waar ik later stage kan lopen of werken', zegt student Bart van Poelgeest.

Lees verder

Er is een wereld van metaal, glas en machines

01-04-22

Er is een wereld van metaal, glas en machines. Voor uitvinders, makers en denkers. Een magische wereld waar de mooiste dingen worden bedacht en gemaakt. Waar keihard wordt gewerkt om die ene droom waar te maken. Heb jij het in je? Zie jij jezelf al achter een draaibank staan en mooie dingen maken die er echt toe doen? Test het voor jezelf, kom kijken!  

Meer weten?

Oud-LiSsers winnen MBO Techniek prijs en de André Kuipers Ruimtevaartprijs

21-03-22

Oud-LiSser Koen Brouwer kreeg afgelopen vrijdag 18 maart de MBO Techniek prijs uitgereikt in het kader van de jaarlijkse Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartprijzen tijdens een feestelijk gala in het Novotel in Amsterdam. Voormalig LiSser David van Waasdorp kreeg uit handen van André Kuipers de André Kuipers Ruimtevaartprijs overhandigd. 

Lees meer